Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

kılıf nasıl temizlenir

Günümüzün neredeyse her anında yanımızda olan telefonlar, en temel ihtiyaçlarımız haline geldi. Bunun için de onların korunmasına ve zarar görmemesine olabildiğince dikkat etmek gerekir. Telefonları korumanın da en etkili yolu ise kılıf kullanmaktan geçiyor. Dolayısıyla, hemen hemen her telefon kullanıcısı, mutlaka bir tane de telefon kılıfına ihtiyacı duyuyor. Fakat kullanıcıların büyük bir çoğunluğu kılıfların düzenli olarak temizlenmesi gerektiğinden habersiz. Öyleyse “Telefon kılıfı nasıl temizlenir?” sorusunun yanıtını öğrenmek şart. 

Telefon kılıflarını temizlemek sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Sadece 25-30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde telefon kılıflarınızı eski haline getirebilmeniz mümkün. 


Sararan Şeffaf Kılıflar Nasıl Temizlenir?

Telefon kılıflarında uzun süre kullanımdan sonra sararmalar meydana gelebilir. Özellikle de şeffaf kılıflarda bu durum sıklıkla görülmektedir. Dolayısıyla kullanıcılar bu aşamada “Telefon kılıfı nasıl temizlenir?” sorusunu soracaktır. Sararan şeffaf kılıfları tekrar eski haline getirmek oldukça kolaydır. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekildedir: 
Az miktarda karbonat ile suyu karıştırıp macun kıvamına getirin. 
Yeni açılmış bir diş macunu yardımıyla yaptığını macunla telefon kılıfınızı fırçalayın. 
En son olarak kılıfınızı durulayın ve kurutmaya bırakın. 
Tüm bu adımları takip ederek sararan şeffaf kılıflarınızı eski haline getirebilirsiniz. Karbonat yerine sirke kullanımını da tercih edebilirsin. Ancak her ne kadar sirke kullanmak da sararma problemini önlese de sonraki kullanımlarda telefona zarar verme riski bulunmaktadır. 

Telefon Kılıfımı Çamaşır Makinesine Atarsam Ne Olur?

İnsanlar telefon kılıflarını temizlerken çeşitli yollara başvurmaktadır. Bunlardan bir tanesi de çamaşır makinesidir. Fakat bu konuda insanların tereddüt ettiği bazı durumlar olabiliyor. Çünkü çamaşır makinelerinin telefon kılıflarına zarar verme olasılığı son derece yüksek. 

Telefon kılıflarınızı makineye atmak, kolay ama sağlıklı bir yöntem değildir. Bunun nedeni ise çamaşır makinesindeki sert yıkanma sonucu kılıfların içerisindeki silikon yapısının erime ihtimalinin olmasıdır. Erime olması halinde, telefon kılıfı parçalanabilir ve kullanılamaz hale gelebilir. 

Kaliteli Şeffaf Kılıf Nereden Alınır?

Telefonunuz için en kaliteli kılıfları istemek sizlerin en doğru hakkıdır. Bunun için de telefon kılıf alırken oldukça dikkatli olmanız gerekir. Eğer sizler de telefon kılıflarınızın son derece kaliteli olmasını istiyorsanız, Kılıf Mahzeni’ni tercih edebilirsiniz. Çünkü birbirinden kaliteli ve şık tasarıma sahip olan kılıf modelleri Kılıf Mahzeni kapsamında yer almaktadır. 

Kılıf Mahzeni sitesinden alacağınız kılıfların en önemli özelliklerinden bir tanesi de kolay yıkanabilme özelliğine sahip olmasıdır. Bunun için de telefonlarınıza kılıf seçerken dikkatli olmanız gerekmektedir. 

Etiketler: kılıf
Eylül 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
529445154550864